Blog

AED Becare

Een AED aanschaffen? 5 Redenen waarom er in jouw organisatie een AED aanwezig moet zijn.

5 Redenen waarom er in jouw Een AED aanschaffen? 5 Redenen waarom er in jouw organisatie een AED aanwezig moet zijn.

Hangt er in jouw organisatie nog geen AED (AED (automatische externe defibrillator)? In deze blog geven we vijf redenen waarom er in jouw organisatie een AED aanwezig moet zijn.

1.In Nederland krijgen gemiddeld 300 personen per week een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Een circulatiestilstand kan iedereen overal en op elk moment overkomen. Een plotselinge circulatiestilstand maakt geen onderscheid in leeftijd of levensstijl. De kans dat een circulatiestilstand optreedt bij jouw collega’s, medewerkers, bezoekers of klanten is altijd aanwezig.

2.De ambulance en andere hulpdiensten zijn niet altijd op tijd. De Ambulance heeft, ook bij een spoedrit, vaak een maximale aan rij tijd van 15 minuten. Ze zijn er zelden binnen de belangrijkste 6 minuten. De eerste 6 minuten bij circulatiestilstand zijn het belangrijkst. Als je binnen de eerste 6 minuten reanimeert en een AED gebruikt is de overlevingskans 50 – 70 %. Na elke minuut wordt de overlevingskans verlaagt met 10%. De aanwezigheid van een AED binnen jouw organisatie kan dus het verschil maken tussen leven en dood.

3.Alleen een automatische externe defibrillator (AED) kan een circulatiestilstand verhelpen. Bij een circulatiestilstand staat het hart in de meeste gevallen niet helemaal stil. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Het gebruik van een AED is dan nodig om het hart een reset te geven en weer normaal te laten kloppen. De reset noemen we defibrilleren.

4.Iedereen mag een AED bedienen, je hoeft dus geen professioneel hulpverlener te zijn. Maar wij adviseren ten zeerste om een bijbehorende AED en Reanimatie training te volgen. Het is namelijk van belang dat je weet hoe je de AED gebruikt. Een reanimatie is tenslotte niet zomaar iets, door een AED en Reanimatie cursus leer je bewust om te gaan met alle facetten van het gebruik van een AED en Reanimeren. Hierdoor durf je ook daadwerkelijk op te treden bij een reanimatie. We adviseren om jaarlijks een (herhalings-)reanimatiecursus te volgen waarbij het gebruik van de AED wordt uitgelegd en de praktijk geoefend wordt zodat je bent voorbereid en snel en adequaat kan handelen.

5.De aanwezigheid van een AED binnen jouw organisatie loont. Het kan het verschil maken tussen leven en dood. Wanneer jouw AED een leven heeft gered, ben je blij dat er een AED aanwezig was. Daarnaast geeft de aanwezigheid van een AED een veilig gevoel voor iedereen binnen je organisatie.

AED aanschaffen?

Overweeg je na het lezen van deze blog een AED te plaatsen in jouw organisatie? Wij hebben een breed assortiment aan AED’s. Iedere AED met zijn eigen kenmerken en technische specificaties. Een lawaaierige of vochtige omgeving vraagt om andere kenmerken en technische specificaties dan een AED voor in een kantoorpand. Neem gerust contact met ons op en laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Ben je in het bezit van een AED, maar is deze 8 jaar of ouder? Dan is de kans aanwezig dat deze ‘oude’ AED tijdens een inzet niet naar behoren functioneert. Becare adviseert om een AED (afhankelijk van het type AED) na 8 tot 10 jaar te vervangen om storingen in het apparaat te voorkomen.