EHBO kinderopvang en kinder EHBO cursus voor gastouders
EHBO kinderopvang


Tegenwoordig is EHBO in de kinderopvang een verplichting vanuit de overheid. Om kinderen een veilige omgeving te bieden en te helpen in geval van letsel volgen pedagogisch medewerkers en gastouders een speciale kinder EHBO cursus.

Wetgeving EHBO kinderopvang

Als gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang verplicht om een kinder EHBO cursus te volgen. Dit maakt onderdeel uit van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Deze wet richt zich op de kwaliteitseisen in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Ook voor gastouders stelt het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid in de meeste gevallen bepaalde eisen aan uw kennis en vaardigheden van eerste hulp. Lees meer over dit onderwerp op de website van de Rijksoverheid.

ehbo kinderopvang
Boek de cursus EHBO Kinderopvang
>>

Doelgroep:

 • Kinderdagverblijf
 • BSO
 • Peuterspeelzaal
 • Gastouder

  E-learning

  De training wordt vooraf gegaan door e-learning kinder EHBO. Een deelnemer die nog niet eerder de training gevolgd heeft maakt de basis e-learning, heb je – minder dan 15 maanden geleden – een kinder EHBO training gevolgd dan maak je de herhaling e-learning.
  De e-learning wordt afgesloten met een toets, die met voldoende afgerond moet worden om met de praktijk dag mee te doen

  Certificeringen

  We certificeren de training volgens CIBOT, vanzelfsprekend IKK proof.

  Locatie

  We bieden onze cursussen op meerdere locaties in het land aan:
  - Middelharnis
  - Heinkenszand
  - Zaandam
  - Poortugaal
  - Vierpolders

  Tevens bestaat de mogelijkheid om de training EHBO kinderopvang op jullie eigen locatie te organiseren.

  Kosten EHBO kinderopvang

  Onze trainingen voor EHBO kinderopvang en gastouders maken wij op maat. Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

  Instroomeisen

  Voor kinderdagverblijven, BSO’s en peuterspeelzalen worden geen instroomeisen gesteld. Voor gastouders geldt dat u in het bezit bent van alle overige kwalificaties die gastouders in het bezit dienen te hebben.

  ehbo kinderopvang

  Wat leer je tijdens de cursus kinder EHBO?

  In deze cursus, ook wel EHAK: Eerste Hulp Aan Kinderen genoemd, leer je alle EHBO vaardigheden die volledig zijn toegespitst op slachtoffers in de kinderleeftijd. De volgende onderdelen komen aan bod:


   Boek de cursus EHBO Kinderopvang
   >>

   ehbo kinderopvang