Voorbehouden en Risicovolle handelingen
Voorbehouden en Risicovolle handelingen

BeCare doet meer… vanuit onze achtergrond in de zorg en de ambulance organisatie werken wij graag mee aan het in stand houden en verbeteren van het kwaliteitsniveau van verpleegkundigen en verzorgenden.

Het werkveld van verpleegkundigen en verzorgenden is voortdurend in ontwikkeling. Er wordt door de inspectie en andere toezichthoudende organen steeds meer gelet op het onderdeel kwaliteit en veiligheid. Dit is een positieve ontwikkeling, maar zorginstellingen moeten voortdurend aan tonen dat hun medewerkers ten allen tijde bekwaam en bevoegd zijn om de meest voorkomende handelingen, behorende bij hun functie, te verrichten.

Deze training verzorgen wij vnl. in-company.


 

‘Van training tot trainingscyclus. BeCare levert maatwerk’.

BeCare kan op diverse manieren bijdragen aan de doelstellingen en wensen rondom het aantoonbaar bekwaam houden van uw medewerkers. Wij gaan graag met de verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag om de voorbehouden en risicovolle handelingen te trainen en te toetsen. Van het verzorgen van een specifieke vaardigheidstraining tot het op maat ontwerpen van een (jaarlijks) terugkerende trainingscyclus. Deze training sluit nauw aan bij de inhoud van de Vilans protocollen. Uw medewerkers bouwen intern een portfolio op en houden deze bij door middel van herhalingstrainingen. Vanzelfsprekend wordt de bekwaamheid ook getoetst.

BeCare verzorgt vaardigheidstrainingen rondom de volgende voorbehouden en risicovolle handelingen:

 • Injecteren
 • Diabetes
 • Sondevoeding
 • Katheterisatie
 • Heelkundige en overige handelingen
 • Zuurstof toedienen
 • Vernevelen
 • Toedienen van medicijnen
 • Lichaamsverzorging en observatie
 • Infuusbehandeling
 • Tracheacanule

Om de samenhang met de praktijk te bevorderen, gaan we uit van de protocollen en materialen uit de organisatie. Hiertoe plant de trainer voorafgaand aan de trainingsdagen een voorbereidende afspraak met de verantwoordelijke binnen uw organisatie. In dit gesprek komen de procedures, incidenten en knelpunten binnen uw praktijk aan de orde. Deze zijn richtinggevend voor de training. Wij werken met ervaren verpleegkundigen als trainers, die werkzaam zijn in specialistisch teams en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkeling in de branche. Op deze manier biedt de training extra perspectief aan de cursisten.

Naast het opleiden van de verpleegkundigen en verzorgen, bieden wij ook scholing aan voor praktijkopleiders, zowel op inhoud als op begeleidend vlak. We werken hiervoor nauw samen met trainers voorbehouden en risicovolle handelingen én met een coach.

 

Download de brochure voor een volledig informatie overzicht.


Download brochure
 
 

Kwaliteitsregister V&V

Het kwaliteitsregister V&V is een online registratiesysteem waarin de verpleegkundige of verzorgende vastlegt wat hij of zij aan deskundigheidsbevordering doet. De opleidingen van BeCare kunnen geaccrediteerd worden zodat de medewerker punten kan bijschrijven na het volgen van de training.

Naast ons aanbod van trainingen voorbehouden en risicovolle handelingen, kan BeCare de medewerkers ook scholen op het gebied van: BHV, (P)BLS/AED en EHBO.


We denken graag mee over het borgen van deskundigheidsbevordering in de organisatie. Zodat uw organisatie zich kan verzekeren van medewerkers die aantoonbaar bekwaam zijn én blijven. Wilt u meer informatie over de trainingen Voorbehouden & Risicovolle handelingen of een van de andere trainingen van BeCare. Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen

BeCare is NIKTA Gecertificeerd:


 


 • Brochure aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.