Over BeCare


Levens redden, is dat geen mooie missie?

De drive die ons jarenlang gemotiveerd heeft om  in de zorg te werken. Regelmatig geconfronteerd met situaties die voorkomen hadden kunnen worden.

De missie veranderde: ‘gewone’ burgers opleiden tot lifesavers.

Zo is BeCare ontstaan. In 2007 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een trainings- en opleidingsbedrijf met 50 professionele instructeurs door heel Nederland. Levens redden leer je niet uit het boekje, maar oefen je in levensechte scenario’s met realistische oefenpoppen en simulatie middelen. Door een training of cursus bij BeCare te volgen, kunt én durft u doeltreffend te handelen op het moment dat het er echt toe doet. Zo word je pas een echte ‘lifesaver’!

In 2016 heeft BeCare een gelijksoortig bedrijf uit Zeeland overgenomen; Life Support Walcheren. Life Support Walcheren verzorgde 10 jaar lang EHBO, BHV en reanimatie trainingen in Zeeland. In 2021 heeft BeCare het Noord- Hollandse BHVsite.nl overgenomen. BHVsite verzorgt al jaren BHV en VCA trainingen. In Noord Holland gaan we zeker uitbreiden met de rest van ons trainingsaanbod. De instructeurs van BeCare werken zoveel mogelijk in hun eigen regio. We zijn met het totaal aantal instructeurs in staat om de meer dan 1000 trainingen per jaar te verzorgen en ongeveer 10000 cursisten op te leiden tot lifesavers.

De kracht van BeCare is gelegen in het feit dat wij door de expertise van de instructeurs én onze expertise, voor elke opleidingsvraag een antwoord hebben. Hierdoor maken we elke training op maat!

BeCare Academy

Onze instructeurs, verzorgen meer dan 1000 trainingen per jaar op het gebied van BLS/AED, bedrijfshulpverlening, EHBO, LPLHB, ademlucht/gasmeting en voorbehouden handelingen. De meeste instructeurs op het gebied van (para) medische trainingen zijn werkzaam in de spoedeisende hulpverlening; ambulance, spoedeisende hulp, intensive care of operatiekamer. Daarnaast worden de brandtrainingen van de bedrijfshulpverlening uitgevoerd door (vrijwillige) brandweerlieden, waaronder manschappen, maar ook bevelvoerders en brandweerinstructeurs.

Alle trainingen van BeCare kunnen op onze opleidingslocaties in Middelharnis (Zuid-Holland), Heinkenszand (Zeeland) en Zaandam (Noord-Holland) worden gevolgd. Onze voorkeur gaat echter uit naar een training op locatie, omdat we deze training specifiek kunnen toespitsen op de situatie en locatie.

Om u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, verzorgt Becare ook de gehele cursistenadministratie en/of in overleg de cursistenplanning. De gevolgde trainingen per cursisten worden geregistreerd en de cursisten worden uitgenodigd voor herhalingstrainingen. Uw medewerker is altijd goed getraind, en u heeft er geen omkijken naar.

BeCare Verkoop

Naast trainingen verzorgt BeCare ook alle materialen op het gebied van EHBO, BHV en AED. Dit doen wij B2B, B2C en aan overheden, ook via onze webshop hulpverleningwinkel.nl.

BeCare Takes Care

Om het beeld van BeCare compleet te maken, hebben wij ook een afdeling 'Takes Care' - advies & onderhoud. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen bij het opstellen en toetsen van de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E). Het onderhouden en keuren van blusmiddelen, opstellen van calamiteiten -en/of BHV plannen en het uitvoeren van ontruimingsoefeningen. Wij staan voor u klaar om de veiligheid binnen uw bedrijf, instelling en/of thuissituatie in één klap volledig op orde te brengen én te houden.

BeCare Events

Onze instructeurs en EHBO-ers zijn te vinden op diverse evenementen in de regio, echte life-savers! Sportevent? Foodfestival? Braderie of straatconcert? Check nu de event pagina voor meer informatie en de waardevolle inzet vanuit BeCare.

Jubileumvideo

Onlangs vierde BeCare haar 15-jarig jubileum en dat vierden we met onze trouwe klanten, leveranciers en partner. We willen iedereen die betrokken is en is geweest bij BeCare hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en het vertrouwen.Op naar de volgende 15!

Bekijk de video
Image
 

“Echt complimenten voor de cursus”

Deelnemer kinder EHBO

 
Onze certificeringen
Image
Image
Image
Image
Image
Image