Brandwachten
Zet mij in!


BeCare helpt je uit de brand. Op zoek naar een Rijks Gediplomeerd Brandwacht? Het kan voorkomen dat je binnen jouw organisatie knelpunten ondervindt die de brandveiligheid in gevaar brengen. Denk aan het uitvallen van brandmeldinstallaties, het onderhouden van de sprinkler installatie en ander brandgevaarlijk werk.

Om de brandveiligheid in de organisatie optimaal te houden en te voldoen aan alle eisen die worden gesteld door de overheid, brandweer of verzekeraars kun je een brandwacht in te zetten. Heb je voor een bepaalde tijd de inzet van een brandwacht nodig? Schakel dan met BeCare. Wij garanderen (afhankelijk van de afstand) binnen 3 uur een inzet van brandwachten.

Wij leveren brandwachten in Zuid Holland, Noord Holland en Zeeland.

Iedere organisatie is verschillend en vereist een andere aanpak in relatie tot veiligheid. Wij dragen zorg voor de (brand)veiligheid tijdens de uitvoering van werkzaamheden en leveren daarmee een effectieve bijdrage aan het borgen van de continuïteit binnen jouw onderneming. Onze brandwacht heeft als achtergrond vaak een instructeursbevoegdheid en kennis van diverse veiligheidsoplossingen.

Onze brandwachten geven desgewenst advies over aanvullende trainingen of materialen. De brandwachten van BeCare kijken naar het totale plaatje op het gebied van (brand)veiligheid. Niet alleen incidentele werkzaamheden, maar ook alle omgevingsfactoren worden meegenomen in het risicoprofiel.  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Cursus op maat
  • Cursus op locatie
  • Inclusief trainingsboek
  • NIKTA gecertificeerd
  • Realistische oefenpoppen

BeCare
 

Brandwachten bij Events

Niet alleen binnen organisaties worden brandwachten ingezet. De groei van inzetten op evenementen neemt ook toe! BeCare ziet de populariteit van grote events stijgen. Evenementenlocaties zitten vaak bijzonder in elkaar en zijn qua brandveiligheid niet op grote groepen mensen ingericht. In veel gevallen zal dus de gemeentelijke brandweer, toezicht van brandwachten eisen bij het verstrekken van de vergunning van het evenement.

Bij dit soort evenementen is de taak van een brandwacht om vroegtijdig iedere vorm van brandgevaar te herkennen en minimaliseren. Daarnaast wordt de beschikbaarheid van vluchtdoorgangen gecontroleerd en zo nodig vrijgemaakt. Onze brandwachten zijn dus preventief en repressief aanwezig. Dat betekent dat ze naast het beveiligen van uw evenement, ook direct en kordaat kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Voor een inzet bij dit soort evenementen zijn er dus brandwachten nodig met speciale ervaring. Onze brandwachten zijn veelal ook actief en dus geoefend bij een brandweerkorps. Daarnaast zijn een aantal van onze brandwachten ook controle functionaris brandpreventie, zij kunnen voorafgaand aan het evenement ervoor zorgen dat het evenement aan alle wet en regelgeving voldoet. Verder zijn ze in het bezit van diverse diploma’s zoals BHV – EHBO – VCA en AED-certificaten. Onze brandwachten zijn altijd uitgerust met alle benodigde materialen.