BHV ontruimingsoefening

Ontruimingsoefeningen

Weten uw medewerkers wat zij moeten doen bij een ontruiming?
Een ontruimingsoefening is bedoeld om uw medewerkers te trainen in hoe zij het pand via een korte weg en op een veilige manier volgens het bedrijfsnoodplan dienen te verlaten. Daarnaast is een ontruimingsoefening uitermate geschikt om te controleren of uw BHV’ers een ontruiming efficiënt en accuraat kunnen begeleiden.

BeCare helpt u graag bij het begeleiden en trainen van uw BHV’ers op een manier die bij uw organisatie en medewerkers past.

Wij bieden drie vormen van een ontruimingsoefening aan:
• Table-top oefening.
• Geplande ontruiming;
• Onverwachte ontruiming;

U kunt bij ons terecht voor het totale proces. Het daadwerkelijk oefenen en organiseren van een ontruimingsoefening, tot en met het advies, observatie, evaluatie en nazorg.

Table-top oefening

Een table-top oefening is aan te bevelen voordat er daadwerkelijk wordt geoefend de procedures en instructies eerst ‘droog’ te oefenen met behulp van een table- top oefening. Met behulp van een plattegrond van het gebouw krijgen uw BHV’ers een goed beeld van de knelpunten tijdens een ontruiming. U kunt situaties overzichtelijk beoordelen en diverse scenario’s oefenen. Dit bevordert een positief resultaat bij een daadwerkelijke oefening.

Onder leiding van de ontruimingsleider evalueren we de oefening en stellen we leermomenten vast.

Table-top oefeningen zijn ook geschikt voor organisaties waar oefenen aan de hand van een geplande of onverwachte ontruimingsoefening niet mogelijk is.

Duur: in overleg
Aantal deelnemers: deelnemers maximaal 10

Geplande ontruimingsoefening

Bij de geplande ontruimingsoefening wordt het BHV team vooraf geïnformeerd. Onder leiding van de ontruimingsleider (instructeur brand/ontruiming/communicatie) nemen we kort de interne procedure door. De ontruimingsleider geeft een briefing over de te behandelen scenario’s. Aan de hand van de scenario’s wordt er geoefend in het gebouw en dit wordt nabesproken met de BHV’ers.
Het geheel wordt afgesloten met een schriftelijke evaluatie aan de organisatie.

Bij de ontruimingsoefening worden uw BHV’ers dus niet alleen getraind, maar oefenen zij het ook in de praktijk.
Bij de ontruimingsoefening houden wij rekening met de medewerkers en bedrijfsprocessen.

Duur 2,5 uur
Aantal deelnemers maximaal 10

Onverwachte ontruiming

Bij de onverwachte ontruiming wordt de leidinggevende van uw organisatie op de hoogte gebracht van het tijdstip waarop de oefening zal plaatsvinden. De ontruimingsleider wordt bijgestaan door een instructeur Eerste Hulp en een LOTUS. Er wordt een scenario in scene gezet en hierna komt de BHV organisatie in actie. Het geheel wordt nabesproken met de medewerkers die betrokken zijn.

Bij de ontruimingsoefening houden wij rekening met de medewerkers en bedrijfsprocessen.

Duur 2 uur.
Aantal deelnemers maximaal 10

Boeken