Blog

BeCare-Takes-Care-icon

Becare takes care!

Becare takes care!

Veel veiligheids gerelateerde materialen, zoals: blusmiddelen, EHBO materialen, AED’s hebben jaarlijks onderhoud en keuring nodig, zodat ze bij een calamiteit direct inzetbaar zijn. Check dus snel de sticker op je blusmiddelen en EHBO koffer en/of de datum van de eventuele padpak van je AED.

Wil jij totaal ontzorgd worden op het gebied van onderhoud en keuring? We komen graag bij je langs om de materialen de controleren, onderhouden en keuren. We nemen de materialen op in onze database en geven van te voren een seintje als de materialen weer gecontroleerd moeten worden.

Zo laten we je dus ook weten als je AED aan vervanging is.

Is je AED aan vervanging toe?

Één van de belangrijkste veiligheidshulpmiddelen binnen een organisatie is een automatische externe defibrillator (AED). De inzet van een AED en het geven van hartmassage (reanimatie) vergroot de overlevingskans bij een circulatiestilstand. Hoewel niet iedereen met een circulatiestilstand gered kan worden, hebben studies aangetoond dat het vroegtijdig inzetten van een AED in combinatie met hartmassage de overlevingskans aanzienlijk verhoogt. Om een goede werking te garanderen is het van belang dat de AED regelmatig wordt onderhouden en dat de onderdelen die vervangen moeten worden ook op tijd worden vervangen. Wanneer je een AED aanschaft via Becare nemen wij de AED op in onze onderhoudslijst. Wij melden wanneer de batterij/padpaks moeten worden vervangen. Hierdoor is jouw AED altijd in topstaat.

Wat is de garantietermijn op een AED?

Technologie verbetert en apparatuur veroudert. Elke automatische externe defibrillator (AED) bevat onderdelen met een bepaalde levensduur. De meeste AED’s hebben een levensduur rond de 8 – 10 jaar. De levensduur is vaak gekoppeld aan de fabrieksgarantie en de economische/technische afschrijving van de AED. De fabrieksgarantie is per AED en fabrikant verschillend maar is gemiddeld rond de 8 jaar.

Wanneer is een AED aan vervanging toe?

Becare adviseert om een AED (afhankelijk van de fabrikant en het type van de AED) na 8 tot 10 jaar te vervangen om zo storingen in het apparaat te voorkomen. De kans is aanwezig dat een ‘oude’ AED tijdens een inzet niet meer naar behoren functioneert. En dan? …. Dat vullen wij liever niet in. Het is belangrijk de leeftijd van het apparaat te controleren om te achterhalen of het wellicht aan vervanging toe is. Ondanks periodiek onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen, kan een fabrikant na het verstrijken van de garantietermijn een goede werking van de AED niet langer garanderen.

Inruilvoorstel

Ben je in het bezit van een ‘oude’ AED? Als je een nieuwe AED bij Becare bestelt en je oude AED naar ons opstuurt ontvang je een inruilkorting voor je oude AED. De hoogte van deze korting is afhankelijk van het merk en type AED dat je bestelt.