Blog

Volg een AED cursus!

Volg een AED cursus!

Een AED cursus volgen gaat altijd samen met de cursus Reanimatie. BeCare streeft naar een optimale kwaliteit waarin bij iedere verkochte AED minimaal 6 mensen worden opgeleid. Want zonder een goede training is een AED weinig waard. Wanneer er wordt geïnvesteerd in een AED, willen wij dat deze veiligheidsinvestering maximaal rendement oplevert. Daarom verzorgt BeCare: AED en reanimatietrainingen op maat en op locatie; perfect afgestemd op de groep en op de praktijksituatie. De cursus AED en reanimatie van BeCare leert u hoe u op een veilige en verantwoorde manier gebruik kan maken van de AED.

Hoelang duurt een cursus?

Een cursus AED & Reanimatie duurt 3,5 uur. Hierbij wordt er, in groepsverband, dieper ingegaan op het geven van borstcompressies en beademingen, hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer, het gebruik van een AED en hoe een bewusteloos slachtoffer dat ademt in een stabiele zijligging geplaatst moet worden. Om deze reden wordt een cursus AED & Reanimatie ook niet online aangeboden.

Wanneer je deze cursus hebt voltooid, dan zal na 1 jaar een herhalingscursus moeten plaatsvinden om alle oefenstof terug te halen. Een herhalingscursus duurt 2,5 uur, waar je de vaardigheden weer oefent en de puntjes op i zet.

Beide cursussen zijn te volgen op een bedrijfslocatie, vereniging en zelfs in uw eigen huiskamer; dit doen wij bij groepen vanaf zes deelnemers. U kunt natuurlijk ook de trainingen volgen op de locaties van BeCare.

Wat kost een cursus en kan ik dit vergoed krijgen?

Het volgen van een AED cursus kost geld. Maar wat kost het nu precies? Dat ligt helemaal aan de gekozen vorm. De cursus kan individueel gevolgd worden of met een groep. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met info@becare.nl. De kosten van een AED training worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Klik hier voor een vergoedingsoverzicht. Neem altijd eerst contact op met uw zorgverzekering en doe navraag. Daarnaast vergoeden zelfs sommige werkgevers de kosten van een training, neem voor meer informatie contact op met uw werkgever.