Blog

Welkom lieve Timo

Welkom lieve Timo

Korte beentjes, mini teentjes. Lachend mondje, pamperkontje. Welkom kleine ukkepuk, jij bent ons eerste meesterstuk. Zijn naam is Timo. Een realistisch baby-pop. Onze steun en toeverlaat in elke Kinder-EHBO cursus. Want bij BeCare worden alle training zo realistisch mogelijk uitgevoerd. Een module Kind & Omgeving duurt ongeveer 6 à 7 uur en besteed aandacht aan alle EHBO vaardigheden die volledig zijn toegespitst op slachtoffers inde kinderleeftijd.

Naast Timo gebruiken we ook Amber, Bram en Jens als voorbeelden tijdens de cursus. Op deze manier leer je in verschillende leeftijdscategorieën om te gaan met ongevallen en eerste hulp te bieden aan jouw of een ander kind. Deze poppen zijn er op ingericht om kinderreanimatie te leren, mond-op-mond beademing te oefenen en zelf verwondingen te verzorgen. Kinderen blijven onvoorspelbaar, ze ontdekken de wereld en bij die ontwikkeling horen ongelukken. Kleine ongelukken, zoals een snijwondje of splinter, maar ook grotere ongelukken zoals een botbreuk of brandwond. En een ongeluk zit niet altijd in een klein hoekje, maar gebeurd altijd sneller dan dat je zelf denkt.

Een training Kinder-EBHO wordt afgesloten met een competentietoets conform de richtlijnen van NIKTA, onder toezicht van een gecertificeerd instructeur. De geslaagde deelnemer ontvangst het landelijk erkende NIKTA-diploma. Dit biedt jou de kans om elke situatie zo goed mogelijk te handelen. Jij wilt toch ook een veilige omgeving voor uw en andermans kinderen bieden? Sta zelfverzekerder tegenover onvoorspelbare ongevallen en leer hoe je de omgeving zo veilig mogelijk maakt en houdt.

Meer weten over de Kinder-EHBO cursus, check hier voor meer info.