Blog

Wordt Coördinator COVID-19!

Wordt Coördinator COVID-19!

Zoals altijd: BeCare Takes Care! Wij zijn klaar om je te helpen, begeleiden en adviseren in het 1,5 meter proof maken van jouw organisatie. BeCare lanceert vandaag de training ‘Coördinator COVID-19’. Kinderopvang, supermarkt, kledingwinkel, sportvereniging of gastouder, deze training is voor jou.

Een nieuw risico, een nieuwe training

In het verlengde van onze BHV trainingen, richt ook de training Coördinator COVID-19 zich op het inventariseren van risico’s. Nieuwe risico’s omtrent het virus, brengen nieuwe handelingen en voorzorgsmaatregelen met zich mee. Op het gebied van trainingen leveren wij maatwerk en we focussen op het toepassen van de theoretische kennis in de praktijk. 

”Nieuwe risico’s omtrent het virus, brengen nieuwe handelingen en voorzorgsmaatregelen met zich mee.”

Kennis maken met COVID-19

Tijdens de training nemen we je mee in alle ins- and outs omtrent het COVID-19 virus, oftewel het Corona virus. We beginnen bij het begin, om je zo goed mogelijk op de rest van de training voor te bereiden. En jou ook in staat te stellen om vragen van je collega’s of klanten te beantwoorden. Wat houdt het virus in? Hoe verspreid het virus zich? Hoe werkt de incubatietijd en op welke symptomen let je? Ook leer je hoe social distancing werkt.

Regels, richtlijnen en meer…

Je leert de regels en richtlijnen en hoe deze in te zetten in jouw werkomgeving. Hoe vertaal je deze regelgeving nu naar gewoontes? Het is belangrijk dat iedereen in het bedrijf zich aan deze richtlijnen houdt en ze ook worden uitgedragen door het management. Belangrijk daarbij ook is het informeren van de medewerkers. Hoe ga je dit doen?

Bijpassende materialen inzet

In de training kom je erachter welke (voorzorg)materialen in jouw werkomgeving passen. Heeft het namelijk zin om mondkapjes te gebruiken in de situatie waar jouw organisatie zich in bevindt? En zijn handschoenen en spatmaskers echt onmisbaar of zet je juist andere materialen in? Ook leer je om deze theorie in praktijk te brengen; dus waar plaats je transparante schermen, hoe reguleer je de toegang tot het gebouw, hoe deel je de faciliteiten van de koffie/catering opnieuw in of hoe zorg je dat iedereen zich aan de afgesproken hygiënemaatregelen houdt.

Verander het gedrag

De nieuwe richtlijnen omtrent veilig werken en de ’1,5 meter proof situatie’ moeten worden opgevolgd. Hoe verander je de cultuur en het gedrag binnen jouw bedrijf. En hoe zorg je er voor dat jouw collega’s, maar ook de klanten de regels na leven?

”Hoe verander je de cultuur en het gedrag binnen jouw bedrijf?”

En nu het certificaat

De deelnemers die de training en competentietest voldoen ontvangen het deelname-certificaat Coördinator COVID-19.

Wat kun je als Coördinator COVID-19?
• Je controleert de 1,5 meter situatie
• Je bewaakt en zorgt voor de veilige, prettige en gezonde werkomgeving
• Je begeleidt gebouwgebruikers
• Je verspreidt intern informatie rondom regels en het virus
• Je bent in staat het gedrag van collega’s en klanten te beïnvloeden
• Je bent een vraagbaak voor collega’s

Na de training zal BeCare persoonlijk kennis maken met de ruimte, werkomgeving en situatie en hierbij advies uitbrengen. Zo weet jij zeker dat jouw werkomgeving 1,5 meter proof is!

Let’s safe lives together & samen maken we jouw werkomgeving COVID-19 proof.