BHV PreventiemedewerkerPreventiemedewerker


Wij verzorgen een maatwerkopleiding tot preventiemedewerker! Onze opleiding is ontworpen om je medewerkers de nodige kennis en vaardigheden te bieden om effectief bij te dragen aan een veilige en gezonde werkomgeving. Ontdek hoe onze combinatie van de opleiding tot preventiemedewerker en het opstellen van een RI&E jouw bedrijf naar een hoger veiligheidsniveau kan tillen.

Waarom zou je eigenlijk een preventiemedewerker moeten hebben in je organisatie?
TNO heeft dit onderzocht en interviewde hiervoor een aantal MKB-bedrijven met een preventiemedewerker om te achterhalen wat een preventiemedewerker nu precies oplevert voor deze organisaties. Je kunt dit niet makkelijk uit drukken in cijfers of geld, maar de bedrijven bleken wel waardevolle concrete resultaten te behalen.

Iedere werkgever is verplicht om ten minste één preventie medewerker aan te stellen. (Arbowet) De preventie medewerker zorgt voor het bevorderen van de veiligheid en de gezondheid binnen het bedrijf. In kleine bedrijven (met 25 of minder werknemers) mag de werkgever ook zelf preventiemedewerker zijn.

Doelgroep:

Iedereen die zich wil laten opleiden tot preventiemedewerker.

Instroomeisen:

Leeftijd minimaal 16 jaar, kennis van de taal waarin de opleiding gegeven wordt (standaard Nederlands- Engels en Pools mogelijk).

preventiemedewerker
Boeken

Inhoud van de cursus preventiemedewerker:

Een preventie medewerker heeft vier wettelijk verplichte taken:

  1. RI&E inclusief Plan van Aanpak: Leer het opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie en maak een effectief plan van aanpak om risico's te beheersen.

  2. Advies en Samenwerking: Ontwikkel vaardigheden om te adviseren en samen te werken met de directie, ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging voor optimale arbeidsomstandigheden.

  3. Uitvoeren van Maatregelen: Werk actief mee aan het implementeren van maatregelen, waaronder die uit het plan van aanpak.

  4. Samenwerking met de Bedrijfsarts: Leer hoe je effectief samenwerkt met de bedrijfsarts of arbodienst voor een holistische benadering van gezondheid en veiligheid.

Preventie medewerker opleiding op maat

Wij geloven niet in een vaste aanpak; onze RI&E is gebaseerd op een situationele benadering en maatwerk. We streven naar een cultuurverandering om risico's beter te beheersen, met als doel een veiligere werkomgeving. We passen ons aan aan de ambities van jouw organisatie.

Examen:

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen en de instructeur beoordeelt de opdrachten.

Bij voldoende resultaat wordt het diploma 'Preventiemedewerker" behaald en afgegeven door het CIBOT.

Duur:

De duur van de opleiding is flexibel en afhankelijk van jouw wensen, wij geven deze training op maat. Vaak zien we dat de opleiding preventiemedewerker wordt gecombineerd met het opstellen van een RI&E.

Kies tussen een 1-daagse of 2-daagse training, beide beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Locatie:

We hebben sinds 2022 de optie om te trainen op meerdere locaties:

Middelharnis
Heinkenszand
Zaandam
Poortugaal
Vierpolders

Certificering: 

CIBOT

Kosten:

Op aanvraag