Training ploegleider BHV


Heb jij binnen je organisatie bhv’ers in dienst, maar wordt de leidinggevende in dit team gemist? Dan kan de Training Ploegleider BHV de oplossing zijn om een werknemer op te leiden tot BHV ploegleider. De ploegleider kan onder andere ondersteuning bieden door de andere bhv’ers te trainen en de bhv materialen te beheren en te controleren.

Wat zijn de voordelen van een BHV ploegleider?

Bij een inzet van meerdere bhv’ers is coördinatie nodig. Het is verstandig om deze coördinatie op te dragen aan een ploegleider BHV. Een ploegleider is opgeleid om leiding te geven, te communiceren met externe hulpdiensten en de aanwezige bhv’ers te coördineren bij een calamiteit. Op deze manier zorgt het bhv team er samen voor dat een noodsituatie snel onder controle is, zonder chaos te creëren. Mocht je nog geen ploegleider hebben voor je bhv team, dan kan de Training Ploegleider BHV een passende oplossing zijn.


Image
2 dagen
Image
Bij jouw organisatie op locatie of op een BeCare locatie
Image
Op aanvraag


Voor wie is de BHV training ploegleider geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die zich bezighouden met de uitvoering van het BHV-beleid binnen de organisatie.

Inhoud van de cursus

  • Voorbereiden op de inzet van het BHV team.
  • Het uitdenken van een calamiteitenscenario.
  • Oefenen met een BHV team.
  • Het bedenken en organiseren van een table top oefening.
  • Beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied.
  • Beheer en controle van de aan het team ter beschikking gestelde middelen.
  • Evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Certificaat behalen voor BHV ploegleider

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen met meerkeuzevragen. Het praktijkexamen is een praktijkoefening waarbij de cursist wordt beoordeeld aan de hand van een verrichtingenlijst.


Training ploegleider BHVtraining ploegleider bhv
Boek deze BHV cursus