Blog

EHBO en/of Brand Instructeur

Wij werken met ruim 50 instructeurs en wij willen wat meer vertellen over het vak instructeur en hoe je instructeur wordt.

Wat moet je doen om instructeur te worden? 

Om instructeur te kunnen worden moet je opleidingen volgen, er is een verschil tussen instructeur BOC ( brand, ontruimen en communicatie) en instructeur LEH (EHBO en reanimatie).

De meeste brandinstructeurs hebben een achtergrond bij de brandweer en zijn voor een aantal opleidingsdelen vrijgesteld, zij vullen hun brandweer kennis aan met didactische kennis en kennis over bedrijfshulpverlening. Heeft een potentiële brandinstructeur geen brandweer achtergrond dan volgt hij een opleiding tot brandinstructeur. Dit kan via Cibot en de theorie duurt 3 dagen. Daarna loopt de kandidaat instructeur nog stage en sluit af met een assessment, waarbij hij met goed gevolg zich instructeur brand, ontruimen en communicatie mag noemen.

Een EHBO instructeur heeft een langer pad te gaan. Voor de meeste EH instructeurs opleiding moet de kandidaat zelf een EHBO opleiding hebben gevolgd of op andere manier “medische” kennis hebben, denk aan verpleegkundige of arts in opleiding. Daarna volgt de kandidaat een instructeursopleiding, die natuurlijk ook didactische kenmerken heeft. Dit kan bij diverse certificeerders; Oranje Kruis, Rode Kruis, EFR, DAN.

Na een basis instructeurs opleiding EHBO kan een instructeur zich verdiepen, om op deze manier meer kennis te vergaren en daarmee ook meer kennis over te kunnen brengen.

Verdiepingsopleidingen zijn bijvoorbeeld: alcohol en drugs, kinder EHBO en wandelletsel.

Instructeurs die bij BeCare werken volgen ook de specialistische opleiding (kinder) reanimatie en AED gebruik via de Nederlandse Reanimatie Raad, op instructeursniveau vanzelfsprekend.

Hiermee beheerst een instructeur onder andere de volgende onderdelen:

  • Competenties niet-spoedeisende en spoedeisende eerste hulp
  • Kennis en inzicht in de verdiepingsstof niet-spoedeisende en spoedeisende eerste hulp
  • Kennis en inzicht in de achtergronden van BHV
  • Kan lesgeven via de vierstappenmethodiek met leerstijlen van professor Kolb
  • Competenties brandbestrijding en ontruiming basisopleiding
  • Kennis en inzicht in de verdiepingsstof brandbestrijding & ontruiming

Toelatingseisen:

Elke certificeerder heeft zijn eigen instroomeisen. Een EHBO diploma of een BHV diploma is over het algemeen voldoende om te starten. Belangrijkste instroomeis wat ons betreft is het delen van onze passie!

Kun je met deze diploma’s op zak zo bij BeCare beginnen?

BeCare geeft trainingen op maat en zoekt instructeurs die meer kunnen dan alleen lesgeven. Bij ons is niets standaard en dus zeker de instructeurs niet!

Bij ons krijgen nieuwe instructeurs een interne scholing en begeleiding om die manier ook de BeCare way van lesgeven onder de knie te krijgen. Onze mentor instructeurs en ons kantoor team begeleid je hierbij.

Enthousiast geworden om instructeur te worden of om als instructeur bij BeCare te komen werken?

Neem dan even contact op met info@becare.nl of bel met 0187-892177 of 075- 20700112

De drive die Irene en Bas Drenth jarenlang gemotiveerd heeft om als manager in de zorg en als ambulanceverpleegkundige te werken. Regelmatig werden zij pijnlijk geconfronteerd met schrijnende situaties die voorkomen hadden kunnen worden.

Hun missie veranderde: ‘gewone’ burgers opleiden tot lifesavers.

Zo is BeCare ontstaan. In 2007 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een trainings- en opleidingsbedrijf met ruim 50 professionele instructeurs door heel Nederland. Levens redden leer je niet uit het boekje, maar oefen je in levensechte scenario’s met realistische oefenpoppen en simulatie middelen. Door een training of cursus bij Becare te volgen, kunt én durft u doeltreffend te handelen op het moment dat het er echt toe doet. Zo wordt je pas een echte ‘lifesaver’!

De kracht van BeCare is gelegen in het feit dat wij door de expertise van de instructeurs én de expertise van de eigenaren, voor elke opleidingsvraag een antwoord hebben. Hierdoor maken we elke training op maat!